Skip to content

Viisi ovolaista edustavat Suomea rytmisen voimistelun PM-kisoissa

Ovolaiset Lia Kallio (vas), Emmi Piiroinen, Alva Stenbäck, Isabel Järvinen ja Aino Törmänen edustavat Suomea maaliskuun PM-kisoissa

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisojen paikoista mittelöitiin sunnuntaina 4.2. Tampereella. OVOn väriä tullaan näkemään kisoissa runsaasti, sillä yli puolet yksilöpaikoista menivät ovolaisille.

Senioreiden karsinnassa neljän parhaan joukkoon voimistelivat hallitseva Suomen mestari Emmi Piiroinen sekä hallitseva Pohjoismaiden mestari Lia Kallio, lunastaen samalla paikat PM-kisoihin. Molemmat voimistelijat edustavat OVO Talent -ryhmää, ja harjoittelevat Larisa Gryadunovan opeissa. Samassa sarjassa kilpaili myös Alfojen Jenny Närjä, joka sijoittui kovatasoisessa kilpailussa 9. sijalle. Senioreiden muut PM-paikat nappasi kaksi sarjanousijaa, Tampereen Sisun Anastasia Rogozhina ja Jyväskylän Voimistelijat-79:n Susa Lahtinen.

Junioreiden karsinnan ylivoimainen ykkönen oli OVO Talentin Aino Törmänen, joka voimisteli paalupaikalle kaikilla välineillä. Viiden parhaan joukkoon ja PM-paikoille voimistelivat hänen lisäkseen samassa ryhmässä harjoittelevat Alva Stenbäck ja Isabel Järvinen. Anastasia Egorova sijoittui 6. sijalle, ja jäi tällä kertaa täpärästi ilman kilpailupaikkaa. Junioreissa Suomea PM-kisamatolla edustavat myös Jyväskylän Voimistelijat-79:n Saga Jekunen ja Saana Hämäläinen.

“Karsinta ei mennyt vielä ihan onnistuneesti, mutta tämä on vasta ensimäinen kisa tänä vuonna. Voimistelijat eivät ole vielä ihan kisakunnossa, mutta tämä ensimmäinen kisa oli monelle hyvä opetus ja tsekkaus, olemmeko oikealla polulla ja mitä seuraavaksi tehdään. PM-kisat ovat myös yksi etappi matkalla kohti kauden huippua – EM-kilpailuja” kommentoi PM-kisaviisikkoa luotsaava Larisa Gryadunova.

Senioreiden duo/trio -sarjassa OVOn ja SVS Espoon yhteistyöduo Kaisla Lakoma (OVO) & Mea Mäkelä (SVS Espoo) sijoittui kahden näytön perusteella viidenneksi. Samassa sarjassa Sigmojen duo Maaria Westerberg & Olivia Kaarto sijoittui kuudenneksi.

Pohjoismaiden mestaruudet jaetaan joka 2. vuosi

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan 8.-10.3. Kisakallion Urheiluopistolla. Kisamatolla nähdään jopa 40 yksilöä, 15 duoa/trioa ja 10 joukkuetta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

PM-kilpailut käydään joka 2. vuosi, viimeksi kilpailut käytiin Ruotsin Uppsalassa. Siellä ovolaiset kilpailivat varsin menestyksekkäästi, voittaen senioreiden ja junioreiden neliottelun Pohjoismaiden mestaruudet sekä useita välinekohtaisia mestaruuksia.