Skip to content

OVOn voimistelijat dominoivat rytmisen voimistelun SM-kisoja – Emmi Piiroinen uusi senioreiden Suomen mestaruutensa

Otteluiden mitalistit: Lia Kallio (vas), Aino Törmänen, Emmi Piiroinen, Anastasia Rogozhina (TaSi), Alva Stenbäck ja Saga Jekunen (JyVo-79)

Rytmisen voimistelun Suomen mestaruudet ratkottiin Vantaalla 11.-12.5. Kilpailussa nähdyt ovolaiset veivät 8/10 jaossa olleita Suomen mestaruuksia sekä yhteensä 20 SM-mitalia.

Nauhakierros sinetöi senioreiden ottelun suomen mestaruuden

Senioreiden neliottelun Suomen mestariksi kruunattiin viime vuoden hallitseva mestari, 16-vuotias Emmi Piiroinen. Emmi voimisteli huimat yli 33 pisteen potit vanteella ja pallolla. Ovolaisten tuplavoiton varmisti Lia Kallio, joka sijoittui toiseksi. Piiroinen sekä Tampereen Sisua edustava Anastasia Rogozhina kamppailivat rinta rinnan neliottelun viimeiseen välineeseen asti, jossa Rogozhina joutui taipumaan ovolaiskaksikolle epäonnisen nauhasuorituksen myötä.

Sunnuntaina jaetut välinekohtaiset Suomen mestaruudet menivät Piiroiselle (nauha), Kalliolle (pallo) ja Rogozhinalle (vanne ja keilat).

– Neliottelussa onnistuin tekemään ehjät suoritukset kolmella välineellä nauhaa lukuunottamatta. Suomen mestaruus tuntuu todella hyvältä! Tänään välinefinaaleissa oli sekä onnistumisia että epäonnistumisia, mutta se on vain hyvää oppia tulevaisuutta varten, kertoo viikonlopun kolminkertainen Suomen mestari Emmi Piiroinen Voimisteluliiton tiedotteessa.

ovolaisille kaikki viisi junioreiden suomen mestaruutta

Kaikki jaossa olleet junioreiden Suomen mestaruudet menivät ovolaisille. Ensimmäisen neliottelun Suomen mestaruutensa vei viime vuoden hopeamitalisti Aino Törmänen. Aino oli sarjassaan ainoa, joka ylsi jollain välineellä yli 30 pisteeseen. Ottelun pronssia voimisteli SM-palkintopallin ensikertalainen Alva Stenbäck ja heidän väliin hopealle kiilasi Saga Jekunen (Jyväskylän Voimistelijat ’79).

Välineiden Suomen mestaruudet nappasivat Aino Törmänen (vanne, pallo ja nauha) sekä ensimmäisen SM-mitalinsa lunastanut Isabel Järvinen (keilat). Daria Belevich voimisteli uransa ensimmäisen SM-mitalin voimistelemalla vanteella pronssia.