Skip to content

Molemmat rytmisen voimistelun Suomen mestaruudet jälleen ovoon

28.5.2022

21.-22.5.2022 Kupittaalla käydyissä rytmisen voimistelun SM-kilpailuissa naisten Suomen mestaruuteen voimisteli Elisabeth Jamil miltei kymmenen pisteen ylivoimallaan.

Nuorten Suomen mestariksi kilpaili Lia Kallio noin kolmen pisteen etumatkan turvin. Mestareiden menestystä täydensivät myös Larisa Gryadunovan johdolla valmentautuvat Aurora Pohjanvirta ja Emmi Piiroinen.

Elisabeth ylivoimainen naisissa

Elisabeth Jamil (keskellä), Emilia Helin (vasen) ja Aurora Pohjanvirta (oikea). Kuva: Indrek Kask

Elisabeth Jamil, joka on myös hallitseva naisten Pohjoismaiden mestari, voitti neliottelun mestaruuden kolmatta kertaa peräkkäin. Hän vei toista vuotta putkeen kaikki naisten sarjan Suomen mestaruudet, yhden neliottelusta sekä kaikki neljä välineillä.

Naisten sarjan ensikertalainen Aurora Pohjanvirta kilpaili hienosti pronssille, hopeamitali meni Elisen Emilia Helinille.
Ovolaisista Jenny Närjä sijoittui kuudenneksi, Mea Mäkelä oli 12. ja Anni Pellikka sijalla 14.

Nuorten PM-mestari Lia voitti myös Suomen mestaruuden

Lia Kallio (keskellä), Emmi Piiroinen (vas) ja Anastasia Rogozhina (oik). Kuva: Indrek Kask

Nuorten mestaruuden nimiinsä ottaneella Lia Kalliolla on myös nuorten Pohjoismaiden mestaruus tältä vuodelta. Kahden edellisen vuoden nuorten Suomen mestari Emmi Piiroinen sijoittui Kupittaalla upeasti pronssille. Hopean vei Tampereen Sisun Anastasia Rogozhina.

OVOn edustajista ensimmäisessä  nuorten SM-kilpailussaan voimistellut Aino Törmänen oli hienosti 4., Julia Paasikivi 7., Emilia Kärkkäinen 9., Veera Pohjavuori 10. ja Aida Berglund 12.
OVOlla oli siis nuorten SM-kisoissa historialliset seitsemän edustajaa viidestätoista. Myös Jyväskylän voimistelijat -79:llä oli runsas kuuden osallistujan ryhmä.

Välinefinaaleista mitalisadetta ovoon

Anastasia Rogozhina (vas), Emmi Piiroinen ja Lia Kallio. Kuva: Indrek Kask

Toisena kilpailupäivänä eli välinefinaaleissa Elisabeth onnistui tavoitteessaan ja voitti jo toisena peräkkäisenä vuonna kaikilla neljällä välineellä kultaa. Auroralle hienosti keiloista hopeaa ja nauhasta pronssia. Nuorissa finaalipäivänä onnistui parhaiten Emmi voittaen kultaa vanteella ja nauhalla, hopeaa keiloilla sekä pronssia pallolla. Lia saavutti kultaa keiloilla ja hopeaa vanteella, pallolla sekä  nauhalla. Tämä oli näiden taitavien junioreiden kolmas eli viimeinen SM-kilpailu nuorten sarjassa.

Yhteensä OVOn SM-kilpailuedustajat lunastivat itselleen ja seuralleen kahdeksantoista jaossa olleista kolmestakymmenestä SM-mitalista. Tuloksen ovat mahdollistaneet hyvät olosuhteet OVO Training Centerillä ja Urheassa. Huippu-olosuhteet yhdessä osaavan valmennustiimin ja ahkeran ja säännöllisen viikoittaisen (32-36/h) treenaamisen kanssa tuovat tuloksen.

Kisajännityksen hallitseminen ja keskittyminen tärkeässä roolissa

Kisatunnelmia kysyttäessä Elisabeth oli erityisen tyytyväinen puhtaisiin ilman tiputuksia sujuneisiin ohjelmiinsa ja ennätyspisteisiinsä vanteessa. Lia oli kisajännityksestä huolimatta iloisen onnellinen saadessaan kilpailla terveenä ja näyttää näin parasta osaamistaan. Aurora ja Emmi harmittelivat muutamia turhia virheitään, mutta olivat tyytyväisiä joihinkin onnistuneisiin ohjelmiinsa ja saatuaan hyvää harjoitusta suoritukseen keskittymisessä ja kisajännityksen hallinnassa.

SM-kilpailujen jälkeen mitalistit ovat jo kilpailleet menestyksekkäästi Portugalin Portimãossa, ja tällä hetkellä Elisabethin, Auroran ja Emmin harjoittelu keskittyy kesäkuun EM-kisoihin Israelin Tel Avivissa.