Skip to content

OVO Team ja OVO Junior Team edustavat Suomea maailmancupissa ja Challenge Cupissa Tampereella

24.4.2022 18.14

OVO Team ja OVO Junior Team lunastivat Suomen edustuspaikat kesäkuun alussa kisattavaan joukkuevoimistelun maailmancupiin ja nuorten Challenge Cupiin Tampereelle. OVO Short Junior voitti lyhytohjelmasarjan valintakisan ja edustaa Suomea kansainvälisessä Piruetti Cupissa.

Suomen edustajat joukkuevoimistelun kuluvan vuoden kolmanteen maailmancupiin ja Challenge Cupiin valittiin Opinmäessä sunnuntaina 24.4.2022 käydyssä Voimisteluliiton ja Olarin Voimistelijoiden yhteistyössä järjestämässä valintakisassa. Maailmancupin kotikisa järjestetään kesäkuun alussa Nokia-areenalla Tampereella Gymnaestrada-tapahtuman yhteydessä.

Naisten sarjassa yllätysvoittaja

Naisten sarjassa seitsemän joukkuetta kisasi maailmancupin edustuspaikoista. Yllätysvoiton nappasi pistein 19,2 Attitude Sportsin, Elisen ja Pakilan Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Gloria. Toiseksi sijoittui pistein 19,0 Tampereen Sisun ja Illusionin yhteistyöjoukkue Minetit. Olarin Voimistelijoiden OVO Team jätettiin tiukassa kisassa tylysti kolmanneksi pistein 18,95. Myös neljänneksi pistein 18,2 sijoittunut Lahjan Tyttöjen Sanix Valens edustaa Suomea maailmancupissa Tampereella.

Kilpailun tulokset:

1. Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) 19,200
  2. Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) 19,000
  3. OVO Team (Olarin Voimistelijat) 18,950
  4. Sanix Valens (Lahjan Tytöt) 18,200
  5. Sirius, Jyväskylän Naisvoimistelijat 17,600
  6. Elite, Sport Club Vantaa 16,800
  7. Fiona, Tampereen Työväen Naisvoimistelijat 14,100

OVO Team maailmancupin valintakisassa Opinmäessä. Kuva Heikki Mitikka / Riotcolor Media

OVO Junior Team loistokkaaseen voittoon

Junioreiden valintakilpailussa oli mukana 12 joukkuetta. Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team säihkyi kisamatolla ja voitti kilpailun pistein 18,95. Joukkue lunasti paikan Challenge Cupin 3. kilpailuun Tampereen Nokia-areenalle. Toiseksi kilpailussa voimisteli Tampereen Sisun Minetit Junior pistein 18,5. Lahjan tyttöjen Sanix Valens Junior oli kisan kolmas pistein 18,0. Neljännen kisapaikan Challenge Cupiin sai pienellä piste-erolla, kokonaispistein 17,9 Attitude Sportsin, Elisen ja Pakilan Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Gloria Jr.

Junioreiden tulokset:

1. OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) 18,950
  2. Minetit Junior (Tampereen Sisu) 18,500
  3. Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt) 18, 000
  4. Gloria Jr (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) 17,900
  5. Junior Team (Tapiolan Voimistelijat, Vantaan Voimisteluseura) 17,800
  6. Team Freyat (Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Järvenpään Voimistelijat) 17,350
  7. SV Sestra Junior (Lahjan Tytöt) 16,500
  8. Lumo Novelia (Jyväskylän Naisvoimistelijat) 16,100
  9. Team Prada (Turun Urheiluliitto Voimistelu) 15,900
  10. Elixiria Jr (Elixiria Sport) 15,850
  11. Lumo Nova (Jyväskylän Naisvoimistelijat) 15,450
  12. Fiona (Tampereen Työväen Naisvoimistelijat) 14,500

OVO Junior Team Challenge Cupin valintakisassa Opinmäessä. Kuva Heikki Mitikka / Riotcolor Media

OVO Short Junior hohdokkaaseen voittoon lyhytohjelmasarjassa

Joukkuevoimistelun maailmancupin Gymnaestrada Tampere -tapahtuman yhteydessä kilpaillaan kansainvälisessä Piruetti Cupissa junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmasarjoissa. Olarin Voimistelijoiden OVO Kilpa Junior kisaa keväällä short-sarjassa nimellä OVO Short Junior. Junnujen kisapaikan lunasti ja valintakisan voiton vei ylivoimaisesti OVO Short Junior pistein 17,3. Hopeaa voimisteli Tampereen Sisun Minetit United pistein 16,45. Kisan kolmas oli Tapanilan Erän Axoria pistein 16,2. Kisan neljäs Hyvinkään Voimistelun ja Liikunta Järvenpään Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Freyat Short sai pisteet 15,65 ja edustuspaikan Tampereen maailmancupiin. Lyhytohjelmien senorisarjassa ei ollut mukana ovolaisia joukkueita.

OVO Short Junior valintakisassa Opinmäessä. Kuva Heikki Mitikka / Riotcolor Media