Skip to content

Tuplakultaa rytmisen SM-kilpailuissa – Gergalo mestari naisissa, Arvelo nuorissa

21.4.2018

Rebecca Gergalo voitti äärimmäisen tiukassa kilpailuissa kultaa ennen Rekolan Raikkaan Jouki Tikkasta, kaksikon erotti lopulta vain 0,350 pistettä. Aurora Arvelon voitto oli nuorissa selkeä ja OVOn menestystä täydensi hienosti Elina Jyrkönen kolmannella sijallaan.

18-vuotias Rebecca Gergalo voitti tänään tasaisuudellaan, keräten neljästä suorituksestaan yhteispisteet 66,000. 22-vuotias Tikkanen keräsi pisteet 65,650.

Rebecca Gergalo
Rebeccan viime vuoden SM-hopea kirkastui näin upeasti kullaksi. Tämä on Gergalon ensimmäinen mestaruus naisten sarjan neliottelussa.
– Mahtava fiilis, töitä on tehty ja nyt se tuotti tulosta. Erityisesti viimeisen välineen, nauhan, suoritukseen olen tyytyväinen. Olin keskittynyt ja ohjelma sujui vahvasti, fiilisteli Gergalo.

Rebecca ei ollut tietoinen tiukasta pistetilanteesta ennen viimeistä suoritustaan.

– Ohjelman jälkeen valmentaja Larisa Gryadunova katsoi pisteet ja kertoi että menin ykköseksi. Tunnelmat olivat ihan mahtavat, tunnelmoi Gergalo.

Huomisissa välinekohtaisissa finaaleissa Gergalo pitää onnistuneita suorituksia mitalin väriä tärkeämpinä.

– Yritän tehdä oman maksimini.

OVOn Alesia Kolomainen jäi neljänneksi yhteispistein 51,450, eroa SM-pronssia voittaneeseen Suomalaisen Voimisteluseuran Inessa Rifiin jäi 1,100 pistettä.

Alesia Kolomainen

Naisten neliottelussa OVOn menestystä täydensi Johanna Pulkkisen 6. sija (pisteet 43,350). Johanna nähdään huomenna välinefinaaleissa vanteella, pallolla ja nauhalla.

Johanna Pulkkinen

Välinekohtaisiin finaaleihin menee naisten sarjassa kuusi parasta voimistelijaa kustakin välineestä. Piste-erot ovat pieniä joten finaaleista tulee jännittäviä!

Aukille kultaa nuorissa

Myös nuorten neliottelussa kävi niin, että viime vuoden hopeamitalisti Aurora Arvelo kirkasti mitalin värin kultaiseksi hienoin pistein 60,00.

Aurora Arvelo

Arvelo oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa.

– Tänään onnistuin erityisesti keiloilla. Kolme ensimmäistä välinettä menivät hyvin, mutta nauhaohjelmassa nauhaan tuli iso solmu. Nauhaohjelma meni muuten hyvin, analysoi Arvelo.

Mitalimenestystä nuorissa täydensi pronssille sijoittunut Elina Jyrkönen, hopeaa nappasi Imatran Voimistelijoiden Elisabeth Jamil pistein 56,00.

Elina Jyrkönen
Angelica Kangas voimisteli tasaisen ottelun yhteispistein 47,700, sijoittui neliottelussa 6. sijalle ja lunasti kaikilla välineillä paikan välinefinaaleihin. Ulla Helin sijalla 10 pistein 42,800.

Angelica Kangas

Ulla Helin

Finaalit kisataan Vantaalla huomenna klo 15.30 alkaen, livelähetystä voi seurata Elisa Viihde Sport 2 -kanavalta.